انواع ژئوگرید
ژئوگریدهای پلی اتیلنی جهت محافظت از لوله : این ژئوگریدها بر روی لولههای انتقال نفت و گاز قرار میگیرند و اجازه نمیدهند لولهها در اثر کشش یا برخورد با سنگهای لبه تیز آسیب ببینند.
1. ژئوگرید آسفالتی : این ژئوگریدها برای تقویت روکش آسفالت به کار میروند به طوری که یک لایه ژئوتکستایل روی آن لمینیت شدهاست و با قیر داغ به زمین میچسبد و آسفالت روی ژئوگرید ریخته میشود.
2. ژئوگرید پلی استری : این ژئوگریدها از پلی استر تشکیل شدهاند به علت قابلیت مقاومت کشسانی بالای پلی استر و انعطافپذیری بالای آن معمولاً برای تقویت بستر راه و راهآهن به کار میروند و کاربرد بارز آنها ساخت دیوار حائل میباشد و اکثر ژئوگریدهای آسفالتی از ماده پلی استر ساخته شدهاند ولی شکل ظاهری آنها با ژئوگرید پلی استری متفاوت است.
3. ژئوگرید پلی اتیلنی : نوعی از ژئوگرید است که مقاومت کششی بالایی دارد ولی انعطاف ژئوگرید پلی استری را دارا نمیباشد و سفت است به همین خاطر برای ساخت گابیون مورد استفاده قرار میگیرد.
4. ژئوگریدهای تک محوری: این ژئوگریدها از کشش دنده ها در جهت طولی تشکیل می شوند. بنابراین، در این حالت، ماده دارای استحکام کششی بالایی در جهت طولی نسبت به جهت عرضی است.
5. ژئوگریدهای دو محوره: در اینجا در حین پانچ ورق های پلیمری، کشش در هر دو جهت انجام می شود. از این رو تابع استحکام کششی به طور یکسان به هر دو جهت عرضی و طولی داده می شود.
6. ژئوگریدهای سه محوری: ترکیبی از دو نوع قبلی
-
کاربردهای ژئوگرید
-
اینک میخواهیم به چند نمونه از کاربردهای ژئوگرید در پروزه های ساختمانی اشاره کنیم:
-
• بالابردن مقاومت کششی و مکانیکی
-
-
• بالا بردن مقاومت و تقویت بستر جادهها
-
• جداسازی مواد مختلف همچون تفکیک ماسه از گراول
-
• برای تفکیک لایههای قدیمی و جدید در جادهها برای ایجاد لایه و روکش جدید در جاده
-
• ایجاد سطح تفکیکی کننده بین مواد آلوده کننده و مواد غیر آلوده
.